One advice to rule them all

one to bind them and in the quarantine trample them!

Δώσαμε βασικές συμβουλές για διαμονή στο σπίτι.

Δώσαμε περισσότερα tips and tricks.

Είπαμε να είμαστε ευγνώμονες πάνω από όλα για ό,τι έχουμε.

Αλλά υπάρχει μία (μέτα)συμβουλή που (θα πρέπει να) τις καπακώνει όλες:

Όποια συμβουλή κι αν ακολουθήσετε, μην το παρακάνετε!

Είπαμε να ξυριστείς κύριέ μου αλλά μην πάρεις ΚΑΙ το μαλλί γουλί, μπορεί να καταντήσεις σαν κλαμμένο…καπέλο και πως θα βγεις στην παραλία το καλοκαίρι;

Είπαμε να τα βάψεις κυρία μου αλλά όχι μία τούφα κόκκινη και μία πράσινη να πούμε, δεν είμαστε σε freak show, δε θες να τρομάξεις τον τοπικό μανάβη και να σε δώσει σάπιο φρούτο!

Γενικώς, πάρτε και μία δεύτερη γνώμη και μη βασίζεστε στην κάθε @@ριά που διαβάζετε στο ίντερνετ για να βελτιώσει τη διαμονή σας στο σπίτι (των δικών μου @@ριών συμπεριλαμβανωμένων εννοείται!).

Προσαρμόστε την κάθε (καλώς εννοούμενη μάλλον) συμβουλή στο δικό σας σπιτίσιο βιο-ρυθμό.

Εδώ κολλάει και η βασική αρχή του (κάθε) πειραματισμού.

Το κάθε πείραμα δεν είναι κατ’ ανάγκη πετυχημένο, εξ’ ορισμού της ίδιας της λέξης!

Αν είστε έτοιμοι να δεχτείτε τις συνέπειες του πειραματισμού, τότε καλώς…μπορείτε να γίνετε και σαν τον two-face από τον Μπάτμαν να πούμε, for all I care!

Αλλά αν έχετε αμφιβολίες συζητήστε το και με κάναν άνθρωπο και μην κάνετε απερισκεψίες που μπορούν αργότερα να στοιχίσουν σε self-esteem (για παράδειγμα), δεν είμαστε για τέτοια τέτοια ώρα τέτοια λόγια!

Δεν το έχουν όλοι με τον πηγαίο αυθορμητισμό και πρέπει να γίνεται σεβαστή και η γνώμη των άλλων, ειδικά αν αυτοί οι άλλοι είναι αναγκασμένοι πλέον να σε τρώνε στη μάπα 24/7…(είδατε τι σκέψεις κάνω μετά από ένα αποτυχημένο – για τη πύρ γυνή και θάλασσα – ξύρισμα που ΔΕΝ θα επαναλάβω για κανένα λόγο, έτσι;)

Μιλάω τόση ώρα για πειραματισμούς κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά και πολλά άλλα μπορούν να περάσουν από το φίλτρο της συμβουλής της ημέρας.

Π.χ. μπορεί να την έχουν δει όλοι master chef στις μέρες μας αλλά δε σημαίνει ότι το κάνουν όλοι το ίδιο επιτυχημένα. Μπορεί να βγαίνει μάπα το καρπούζι αλλά από ευγένεια να κάθεται ο άλλος και να το τρώει!

Σιγά σιγά οι αλλαγές παιδιά, ή αλλιώς:

When in doubt, stick to what you know!

Ή ακόμα πιο αλλιώς:

If it ain’t broken, don’t fix it!

Αρκετά με τη θυμοσοφία, δεν θα μπω καν στον πειρασμό να δοκιμάσω τη νέα υπέρτατη (κατά τον γραφόντα και παθόντα) συμβουλή μου ενάντια στον ευατό της (γίνεται, αλλά θα τραβάμε όλοι μαζί τα μαλλιά μας), αντιθέτως θα δώσω μία συνταγή για ΣΟΥΠΕΡ ομελέτα, για ένα ωραίο βραδυνό σνακ ή ακόμα και για πρωί ή brunch (σικ!):


Σούπερ Ομελέτα by DimjT

Υλικά (για 1 άτομο / ομελέτα):

  • Του λάδ’ του καλό! (λίγο, ίσα ίσα)
  • 1 ξερό (κατά προτίμηση άσπρο) κρεμμύδι.
  • Μισή πιπεριά φλωρίνης (αν είναι μεγάλη)
  • Μισή πράσινη πιπεριά (παρομοίως!)
  • Μία ντομάτα (αποφλοιωμένη)
  • 2 αυγά
  • Αλάτι / πιπέρι κατά βούληση
  • Φέτα (επίσης κατά βούληση)
  1. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά σε μία μέση θερμοκρασία (π.χ. στο 1μιση στα 3 ή στο 5 στα 9) και ρίχνουμε του λάδ’, ίσα ίσα για το τσιγάρισμα των λαχανικών, δεν κάνουμε πατάτες να πούμε!
  2. Όση ώρα περιμένουμε να κάψει το λάδι, ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και πιπεριές:
Τα ψιλο-κομμένα λαχανικούλια μας!
  1. Βάζουμε τα αρχικά υλικά στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να το καλύψουν (οι ποσότητες μπορεί να διαφέρουν, εδώ βλέπετε κάτι μπαμπάτσικο):
Into the frying pan!
  1. Όση ώρα τσιγαρίζονται (σε χαμηλή φωτιά, πάντα!) αποφλοιώνουμε μία ντομάτα και την ψιλοκόβουμε:
Ευκολάκι!
  1. Μετά από 7-10 λεπτά τσιγαρίσματος (βασικά μην τα κάψετε, δεν θέλει πολύ, αλλά μη τα φάτε και ωμά!), ρίχνουμε και τη ντομάτα μέσα με ζουμιά με όλα:
Όλα τα φρούτα του μπαχτσέ!
  1. Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα (3-5 λεπτάκια) και εν τω μεταξύ χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο:
Ευκολάκι νο2!
  1. Άιντε και τα αυγουλάκια μέσα (κούνα και λίγο το τηγανάκι σου να πάει παντού το αυγουλάκι!):
Όμορφο στο μάτι ε;
  1. Τέλος, πασπαλίζουμε λίγη (ή πολύ!) φέτα από πάνω και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί περίπου για 7-8 λεπτά όπως είναι…βασικά άσε τα λεπτά μη σας πάρω και στο λαιμό μου, μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω το αυγό (σηκώνετε με μία σπάτουλα και το βλέπετε!)
Το τελικό αποτέλεσμα!
  1. Σερβίρετε, χωρίς να ανακατέψετε ή κάτι τέτοιο και…καλή μας όρεξη!

Ελπίζω να σας αρέσει (προσωπικά τρελαίνομαι!) αλλά οφείλω να προειδοποιήσω ότι δεν είναι για ευαίσθητα εντερο-στομαχάκια με τόσο λαχανικό, οπότε συνοδέψτε και με κάνα ψωμάκι της αρεσκείας σας αν δεν θέλετε να τρέχετε! 🙂

Over and out!

2 Σχόλια

Απάντηση