Αφού τα έχουμε αλλάξει όλα στον υπολογιστή μας τι έμεινε;
Το κουτί!
Η εξωτερική εμφάνισή του και όχι μόνο!
Διότι, κυρίες και κύριοι, ένα νέο κουτί πέρα από όμορφο στο μάτι πρέπει να είναι ωραίο και στο…κρεβάτι (του πόνου;)!
Με λίγα λόγια πρέπει να είναι:
- Λειτουργικό
- Εύκολο στη συναρμολόγηση
- ‘Καθαρό’ με την έννοια του:
- Να κρύβει καλά τα καλώδια από πίσω
- Να έχει ‘καθαρή’ την πρόσοψη
- ‘Αεράτο’ (με την έννοια της ψύξης)
- Όσο το δυνατόν ‘έξυπνο’ από κάθε άποψη.
- Ευρύχωρο, ώστε να χωράει τα shit μου.
Οπότε, μετά από 3ήμερη έρευνα, ενδελεχή και αφού απορρίψαμε διάφορες ομορφιές τύπου Fractal Design (κάπου είχα δηλώσει ότι θα είναι το επόμενο κουτί μου αλλά δεν καθόταν με τίποτα!) καταλήξαμε στο:

Θηριάκι το κουτί και ΝΑΙ έχει και κόκκινο (επιλογή του γιου μου!!!).
Παρατηρήστε ότι σε σχέση με το υπάρχον που θα το υπενθυμίσω παρακάτω, είναι ‘κλειστού’ τύπου με την έννοια ότι καλύπτεται από το πάνω και από μπροστά από solid panel και όχι από γρίλιες (που αφήνουν όλον τον αέρα να περνά).
Μεγαλώσαμε φαίνεται και θέλουμε κάτι πιο σοβαρό για τη συλλογή μας!
Τώρα, καλές και οι μπουτίκ φωτογραφίες της NZXT αλλά αν δεν το πάρεις και το δεις από κοντά και το λύσεις και το δέσεις δεν θα καταλάβεις για τι πράγμα πρόκειται.
Οπότε ξεκινάμε!
Καταρχήν, να δούμε τι μας ήρθε:
Κουτί μας ήρθε 🙂 (το περιμέναμε!!)
Μια ομορφιά κατά την ταπεινή μου γνώμη, φυσικά από το πλαϊνό γυάλινο panel πρέπει να αφαιρέσουμε το πλαστικό περιτύλιγμα, αλλά το αφήνουμε για το τέλος (όπως όλες τις ηδονές!)
Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να λύσουμε το πιστό μου Corsair και να ΞΕΣΚΟΝΙΣΟΥΜΕ τα πάντα όλα!
Θυμίζω την πρότερη κατάσταση και εξηγώ τη σειρά των πραγμάτων:



- Βγάζουμε πρώτα τα ευαίσθητα, κάρτα γραφικών και pci-e ssd.


2. Βγάζουμε τροφοδοτικό στη συνέχεια και θαυμάζουμε το άδειο (πρώην!) κουτάκι μου από πίσω:


3. Βγάζουμε SATA δίσκους (ευκολάκι!).
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
4. Άιντε βγάλε υδρόψυξη και ξεσκόνισε όταν είναι σε αυτή την κατάστα:

Τέλος πάντων, μετά από αρκετό φύσημα και με το πιστό μου πινέλο αγκαλιά, τα κατάφερα κάπως καλά.
Τώρα θα βγάζαμε και τη μητρική αλλά την αφήνουμε για το τέλος, επέλεξα να το λύσω το καινούριο τελείως, να δω με τι έχω να παίξω και να βάλω πρώτα απ’ όλα την υδρόψυξη που λέγαμε!
Πάμε στο καινούριο τώρα!
Ladies and gentlemen, ιδού, ανοιχτό απ’ όλες τις μεριές το καινούριο μου κουτάκι (έχω αφαιρέσει μπροστινό, πλαϊνά και επάνω panels):
Παρακαλώ παρακάμψτε τυχόν παντόφλες και παντοφλάκια στις φωτό εσωτερικού χώρου και συνεχίζουμε!
Από την πρώτη φωτογραφία φαίνεται ότι θα γουστάρουμε με χαμηλές θερμοκρασίες, 3 120άρηδες ανεμιστήρες έχει το ρημάδι, κάτι θα πρέπει να κάνουν (+1 140mm από πίσω κατά τα αναμενόμενα!).
Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό από την δεύτερη φωτογραφία αλλά έχουν ενσωματώσει ολόκληρο υποσύστημα υποστήριξης υδρόψυξης μέσω ενός έξτρα σίδερου που θα φανεί παρακάτω που τη βάζω (έφτασεεεεεε):
Με αυτό το κόλπο δεν χρειάζεται σε περίπτωση αλλαγής να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να ξεβιδώσεις 4 thumbscrews, να σηκώσεις το ψυγείο (αφού έχεις κάνει unmount από τον επεξεργαστή) και βάζεις άλλη.
Τώρα θα με πείτε…γιατί ρε μεγάλε να βάλεις άλλη; Έλα μου ντε; Θα επανέλθω!
Λοιπόν, βάζουμε τροφοδοτικό και απλούς σκληρούς για τη συνέχεια και έχει ως εξής το πράγμα από πίσω (δώστε βάση στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ cable managment σύστημα το οποίο φυσικά έγραφα στα @@ μου μέχρι που τα βρήκα μπροστά μου):

Και φτάνουμε στα (ακόμη πιο) δύσκολα (από ότι αποδείχτηκε!), να βάλουμε τη motherboard και να κουμπώσουμε πάνω στον επεξεργαστή την υδρόψυξη.
ΣΗΜ: Σε αυτό το σημείο την έβγαλα τη μητρική από το παλιό κουτί αλλά δεν έχω φώτο!


Ναι, ναι, σε αυτή την απλή διαδικασία γαμήθηκε ο Δίας, απλά γιατί έπρεπε μάλλον να παρα-βιδώσω το mount της υδρόψυξης στον επεξεργαστή με αποτέλεσμα να σπάσει η μία βίδα (βασικά η υποδοχή της!)
Συγχύστηκα, συφιλιάστηκα και ξανα-συγχύστηκα, αγχώθηκα και τα συναφή και για κάνα 10λεπτο παίζει να μουγγάθηκα κιόλας, αλλά μετά θυμήθηκα πως:
Και όντως, έκανα την καρδιά μου πέτρα και συνέχισα, για να τελειώσω ουσιαστικά το build που παρουσιάζεται ολοκληρωμένο παρακάτω:
Φυσικά υπάρχει και version 2.0 όπου:
- Φρόντισα τα καλώδια από πίσω ώστε να κλείνει καλύτερα το panel
- Τα 3 μπροστινά ανεμιστηράκια τα έβαλα σε ξεχωριστές θέσεις πάνω στη μητρική αντί ‘όλα σε ένα’ όπως τα είχε.
- Έφτιαξα και τα μπροστινά καλώδια όσο μπορούσα για να είναι (ακόμη πιο) ‘καθαρό’ το build.
Το (τελικό) αποτέλεσμα:


Άιντε και βιντεάκι του πως είναι εν λειτουργία:
Last but not least, έχω να πω ένα μεγάλο ‘με γεια‘ σε φίλο που θα πάρει ετούτο (αφού καταφέρω και το ξεσκονίσω μια και καλή!):

Υ.Γ. Για όποιον αναρωτιέται τι μου κόστισε αυτή η ρημάδα η βίδα, σίγουρα κάποιες ψηλότερες θερμοκρασίες (φτάνω και τους 64-65ο C στο τσακίρ κέφι) και μια περιρρέουσα ανησυχία για το πόσο θα αντέξει σε αυτή την κατάσταση. Αλλά μη φοβού! Έχω ήδη βρει αντικαταστάτρια! 🙂
δεν έχω καταλάβει τα περισσότερα αλλά χαμογελάω γελάω απο την αρχή μεχρι το τελος με τη γραφη σου κι αυτό έχει σημασία ! 😅 📦
Τι, δεν έχω γράψει ακόμα για τον γέλωντα τον ψυχοθεραπευτικόν; Παράλειψή μου, θα διορθωθεί στο προσεχές μέλλον!! Έχω καταλάβει ότι δεν έχεις καταλάβει, αλλά χαίρομαι που το απολαμβάνεις, παρ’ όλα αυτά! Cheers!
Εγώ πάλι λυπήθηκα το Noctua ανεμιστηράκι που δεν μπήκε κάπου στο καινούργιο
Έμεινε στο παλιό όμως που δόθηκε σε φίλο! Άσε που χρωματικά δεν ταίριαζε βρε παιδάκι μου, πως να το κάνουμε!…Έχει περίεργα χρώματα η Noctua.
[…] το σφίξιμο της παλιά μου υδρόψυξης (όπως περιγράφεται εδώ) παρακολουθούσα τις θερμοκρασίες (όπως πάντα) και […]
[…] …τα σπάει όσον αφορά τον ήχο, αλλά έχει και υπέροχα presets που υποστηρίζουν δημοφιλή παιχνίδια, πέρα από μουσική και ταινίες, ενώ μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου. Επιπλέον, είναι κόκκινη και ταιριάζει με το PC μου!! […]