Ζητείται Διέξοδος (Ντοκιμαντέρ)

Μπορείτε τώρα να το (ξανα)παρακολουθήσετε ολόκληρο μέσω YouTube!

Ξεκινάω μετά από μεγάλη περίοδο ξηρασίας με κάτι μουσικό και πάλι το οποίο με ιντρίγκαρε και ευχαριστώ ένα φίλο για την πρόταση να το δούμε μαζί, ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση και τη μουσική (ελληνικό ροκ κυρίως) στην Ελλάδα.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο στο YouTube, έχει και αγγλικούς υπότιτλους για όποιον ενδιαφέρεται να το προωθήσει.

ΞΑΝΑ – ΜΑΝΑ EDIT 18/02/2021: Το βιντεάκι ξαναβγήκε ολόκληρο, ελεύθερο και ωραίο στο YouTube!! Ρε, αυτοί μας δουλεύουν να πούμε!…Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα ασχολούμαι αλλά αν ‘πέσει’ και αυτό, ε τότε τι να πει κανείς!

Το θέαμα είναι ενδιαφέρον για όποιον είναι γεννημένος στα 80’s ακόμα και στα 70’s πιστεύω, αλλά και για πιο νέα παιδιά τα οποία ασχολήθηκαν με αυτό που αποκαλείται “ελληνικό ροκ”! Έχει πολλά συγκινητικά σημεία, με κορυφαία στιγμή την τελευταία συνέντευξη του Θάνου Ανεστόπουλου (Διάφανα Κρίνα), αλλά και πολλές αναπολήσεις σε άλλες εποχές.

Εκεί που έχω προσωπικά κάποιες ενστάσεις είναι από τη μία η πολιτική χροιά που προσπαθεί να δοθεί και το κάνει κάποιες στιγμές λίγο άνισο το θέαμα, με την έννοια ότι δεν ξέρεις που να εστιάσεις, στα κοινωνικοπολιτικά ή στα μουσικά τεκταινόμενα, και από την άλλη κάποια τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συνεντεύξεις οι οποίες απλά δεν βγάζουν νόημα μερικές φορές (νομίζω ότι το να μην ακούμε τις ερωτήσεις παίζει ένα μεγάλο ρόλο σε αυτό!).

Από την άλλη όμως είναι μία αναδρομή καλή έως πολύ καλή μουσικά και αναλύει την κρίση μέσω ενός πρίσματος που είναι σχετικά πρωτότυπο. Βλέπεται ευχάριστα δηλαδή αν και το κοινό πρέπει να είναι λίγο εκπαιδευμένο σε κάποια πράγματα για να το παρακολουθήσει και εξ’ ού το θεωρώ αυτό που λένε και οι Άγγλοι λίγο niche θέαμα.

Ένας άλλος, ποταπός, λόγος για τον οποίο γράφω είναι ότι πρέπει να εξοικειωθώ παραπάνω με το νέο WordPress το οποίο αποφάσισε να εισάγει τα λεγόμενα blocks στο γράψιμο των άρθρων και των σελίδων του, κάτι που όπως φαίνεται δουλεύει άψογα μέχρι τώρα. Για παράδειγμα, μπορείς να εισάγεις πίνακες σε μπλοκς τους οποίους μπορείς να μανιπουλάρεις πολύ πιο άνετα και σε γενικές γραμμές είναι εντυπωσιακές οι δυνατότητες. Όσον αφορά το ντοκιμαντέρ ας πούμε:

Θετικά Αρνητικά
Ατμόσφαιρα
Οι περισσότερες συνεντεύξεις
Ιστορική Αναδρομή
Σχετικά άνισο
Κάποια άσχετα στοιχεία
Λίγη μουσική

Αυτά γενικά, θα επανέλθω στο θέμα WordPress γιατί εξελίσσεται σε πολύ καλή πλατφόρμα ακόμα για τους λιγότερο έμπειρους από εμάς, αφού δίνει τόσες δυνατότητες χωρίς να απαιτεί προγραμματιστικές ή άλλου τύπου ανεπτυγμένες γνώσεις σε στήσιμο ιστοσελίδων κτλ.

Απάντηση